Assassin's Creed 3 DLC – na PS3 bude hra o hodinu lepší. A o 60 minut zábavnější!

12. srpna 2012 - Tyhle speciální DLC a všelijaké bonusy, to je vážně mor. Přestože časem většinou přijdou i na ostatní platformy a nádech své výjimečnosti ztratí, je nutné tuto skutečnost do poslední možné chvíle popírat. A co možná nejdéle tvrdit, že tato naše exkluzivita je natolik exkluzivní, že si ji užijete jen a pouze na přístroji značky XY, jehož hranice nikdy neopustí.

Hrozně fajn jsou i předobjednávková DLC, ideálně pak taková, která si mezi sebou rozeberou vybrané obchody. Už ze své podstaty jsou DLC jen vyzobanými kousky z celé hry, které s vidinou peněz navíc někdo násilně oddělil. Ať už to bylo předem plánováno a pečlivě rozděleno do jednotlivých balíčků, nebo brutálně vyrváno někde za polovinou vývoje (když ne rovnou z hotového produktu), nikdy to není ideální.


Hráč vlastně nemá šanci užít si hru naplno a tak jak byla zamýšlena, což je opravdu smutné. Možná tak po roce a v nějaké ultimátní kompletní edici, teprve pak se dočká uceleného zážitku a opravdu všeho co vývojáři spáchali. Tedy když to klapne a není dodržen význam výrazu exkluzivní. Doba už je holt taková a nic s tím nenaděláme, ovšem má potom smysl nakupovat hned v prvních dnech po vydání? Rozhodně neušetříte a ještě vás čeká dilema u koho utrácet – tady mají navíc tři nové levely, ale támhle zase dvě jednotky a hromadu skinů? O zabugovanosti některých titulů (dost často jsme neplacenými betatestery) nemluvě. Inu nákup hry až po čase, za poloviční cenu, bez much a s posledním patchem, má něco do sebe.

Vůbec nejlepší je ale způsob, jakým se tahle suprová DLC většinou oznamují a prezentují. PS3 verze hry dostane speciální DLC vytvořené jen pro ni. Pro Xbox 360 připravujeme obsah navíc, bude exkluzivní a po dobu několika měsíců pouze na této platformě. Kolik takových sdělení, pronesených pochopitelně s náležitou naléhavostí a vážným hlasem, jsme už slyšeli? No nečekejte a objednávejte, tak výhodná nabídka už se nemusí opakovat!


Ovšem to co předvedl UbiSoft, při vábení na Assassin's Creed 3, to je nový a dosud nevídaný level. Dnes už nestačí lákat na nové mapy či pár nových úkolů, misí, kapitol, panáčků, aut, zbraní… to už patrně nikoho neohromí. Takže přicházejí hodiny a minuty. Tudíž toho Assassina musím rozhodně mít na PS3, jelikož tam je hodina hry navíc! Chybí už jen obligátní tak neváhejte a objednávejte. Přitom co je to za blábol a co si pod tím „hodina gameplaye navíc“ mají hráči představit? Dva nové úkoly a patnáctiminutový filmeček? Jednu velkou námořní bitvu grátis? Speciální pobíhání zasněženým lesem a lovení zvířátek? Likvidaci extra slavné historické VIP?

Nikdo neví, nikdo nepoví a nikdo vám ani nic nezaručí – tím spíš proklamovanou hodinu. Co když bude hráč lama? Vlastně na tom vydělá, třeba se s DLC zapotí hodiny hned dvě? A naopak, co zkušený pařan? Bude se dožadovat vrácení peněz a nějaké kompenzace, když tu hoďku navíc sfoukne sotva za dvacet minut? Hodinové DLC, to musela vymyslet zase nějaká hlava, pomazaná. Co asi můžeme čekat příště? DLC na kila? Na litry? Svým způsobem by to mohlo fungovat. S tímhle exkluzivním DLC očekávejte o 999 kilo mrtvého masa víc. V našem speciálním gore DLC dostanete 1000 litrů krve jako bonus. Až o 14% více mrtvol, než ve hře bez DLC! Objednávejte nyní!


Mohlo by se zdát, že herní průmysl už je na samém dně. Že se posledních několik let plazí bahnem a horší už to být nemůže. Ale pokaždé se objeví ještě nižší patro a hlubší suterén, kam se dá zalézt a pozvednout tím hráče do nových výšin zábavy. Máme se asi ještě na co těšit.